Vår-oppdatering fra gården

Akkurat nå er det våronn på gang her på gården. Våronn er et kjent begrep for alle som er oppvokst på gård, de er den tiden av året hvor alle på gården må brette opp skjorteermene og bidra til at alt blir klart til dyrking. Hos meg er det mye som må gjøres, i alle fall siden jeg er alene om alt arbeidet. Alt må gjøres, pløying, gjødsling, jeg må fikse redskapene slik at de fungerer optimalt, fikse skigarden, og alt annet av planlegging. Kveldene brukes til å fikse selvangivelsen, som jeg ikke forstår meg på. Alt er helt annerledes når man er bonde. Jeg må ærlig innrømme at det er vanskelig å være bonde i dagens byråkrati. Alt skal rapporteres, jeg blir nesten gal av all denne rapporteringen. Jaja, som en liten påskjønnelse til meg selv har jeg bestilt en ferietur til Malta senere i år. Jeg har aldri vært der før, men bildene tilsier at dette er en koselig og idyllisk øy i Middelhavet, og at jeg kan finne ro og hvile, akkurat det jeg trenger når den verste arbeidsperioden på gården er over.

Gammeldags våronn
Gammeldags våronn

Ellers er det ikke så mye annet å komme med, etter å ha gjort alt det jeg trenger på internett, må jeg komme meg tilbake til arbeidet ute. Det er ennå ganske kald ute, og frost om natten, så det krever mye energi å få gjort ting. Jeg håper alle der ute har hatt en fin start på våren, og at det begynner å bli varmere, hvor enn i landet du bor. Jeg legger til et lite bilde av Malta jeg fant på nettet, jeg får se på dette, og ha den turen som en motivasjon for det videre arbeidet.

malta beach, screenshot, simongard.no
En strand på Malta