Hvordan teknologi har forandret kort og brettspill

Fremgangen innenfor teknologi har vært uten stopp i de siste årene og dette har også hatt en påvirkning på mange av de mest vanlige brettspillene vi har i verden i dag. Mange spill har gått over på apper hvor man bare ser ned i mobilen og trykker med fingeren. Det gjør at disse store brettspillene man før kjøpte på bokhandleren eller andre steder, nå enkelt kan lastes ned på mobilen. Derimot har vi sett tendenser i nyere tid, spesielt under COVID at populære brettspill som monopol, scrabble har kommet tilbake og mange kjøper fysiske spill. Det kan ha noe med at selv om det er hyggelig å spille på mobilen, så blir det ofte ensformig, det er vanskelig å samle mennesker rundt en mobil og familier synes det er mere koselig å sitte på hytten med peisen på og spille monopol. Ønsker du å vite mer om Poker så kan du lese deg opp på poker nyheter.

Kortspill

Spill som kort har også hatt sitt skift over på teknologien, men det er vanskelig å endre funksjonen eller reglene på kortspill selv om man flytter ting over på nettet. Husker du de gangene man tok med seg kortstokk på ferie? Vel, egentlig så har faktisk kortspill holdt seg fysisk. Derimot er kortstokk på mobil mer utbredt hvis man skal spille kabal eller poker. Ofte spiller man kortspill på nettet hvis man ikke har noen å spille med hjemme. Kabal har vært på de fleste standard Windows PC’ene helt siden PC’ene ble til. Familier ble samlet rundt skjermen for å se hvem som klarte å vinne og se kortene sprette og hopper over skjermen.

Andre brettspill

Sjakk har også sitt utspring i fysiske brett og du trenger bare en motstander for å kunne spille sjakk. Denne typen brettspill har vært vanlig i de østlige delene av Europa, spesielt Russland, men har beveget seg over i de vestlige strøk og vi har til og med en norsk verdensmester – Magnus Carlsen. Men visste du har Magnus spiller for det meste sjakk på nett? Selv om turneringer som oftest spilles på fysiske brett, så har teknologien bidratt til at læring, strategi og masse mer kan gjøres enklere på nett. Det har gått så langt at man ikke lenger trenger en fysisk motstander for å spille sjakk. Det finnes utallige nettsider på nettet hvor man enkelt kan spille mot en PC, eller spille mot en faktisk person hvis man ønsker det. I tillegg så finnes det tusenvis av gratis timer kurs og bøker hvor man kan lære om ulike strategier, analysere ditt eget spill ved hjelp av PC’en og bli bedre.

Poker har samlet mange mennesker, spesielt menn foran skjermen for å vedde på hvilke kort som er best på bordet. Det har gått så langt at det nå finnes profesjonelle poker spillere som driver med akkurat dette – spille kortspill på nett.. Etter at teknologien ført kom med kortspill på nett, så har folk sett muligheter til å tjene på dette. Kasinoer satser høyt på online gaming og mennesker har mulighet til å tjene penger på dette. Etter at betaling har blitt mer vanlig på nett, og tilgang på kryptovaluta har eksplodert, så har populariteten for online gaming og gambling blitt høyere. Før var det bare eldre menn som spilte det, men nå finnes det spillere i alle aldre og kjønn som tjener store penger på å spille poker selv, eller strømme at de spiller poker på nettet mens de prater.

Oppsummering

Det vi enkelt kan konkludere med er at brettspill er kommet for å bli, men tilgangen på teknologi har gjort at mange har beveget seg over til å spille brettspill på nettet med seg selv, mot PC’en eller mot andre mennesker på nettet. Derimot så ser vi fortsatt at det er en popularitet i å spille fysiske brettspill på hytter og sammen med familiemedlemmer. Ønsker du å lære deg et nytt kortspill, så finner du all informasjon du trenger på https://kortspill.io/