Vikinglotto – Norges kjære barn

Vikinglotto er kanskje kjent for mange som det som tiltrekker folk til skjermen hver onsdag. Da ringer det inn fra Hamar og baller spretter rundt omkrig. Noen er heldige med å stikke av med topp premien, mens de fleste kanskje ikke er så heldige.

Men visste du at Norge ikke er det eneste landet som spiller Vikinglotto? Det er faktisk totalt 10 land som spiller Vikinglotto og Norge er bare 1 av dem. Derimot skal det sies at Norge topper listene over vinnere. Og visste du hvor de fleste av norske vinnere bor? Det er faktisk i Viken kommune. Totalt er det faktisk 255 lottomillionærer som er bosatt i Viken fylke og det er helt ned til 133 lottomillionærer som er bosatt i Vestland og 102 i Trøndelag. Det fylket som ligger lavest på rangeringen er Agder med bare 35 lottomillionærer. Det skal sies at denne statistikken bare er for Vikinglotto millionærer og skal ikke gjelde for alle – da er det nok enda mer. Du kan lese mer på viking-lotto.org.

Hva er sannsynligheten for gevinst?

Klarer man å gjette på 6 av 48 tall og på 1 av 5 vikingtall, så kan du kalle deg den heldige vinneren av vikinglotto for denne gang. Da får du ikke bare en telefon fra Hamar om at du har vunnet, men du får også en helt svimlende sum utbetalt i nettbanken din etter noen dager. Med det får du også gratis økonomisk rådgivning fra advokatfirmaet Brækhus som jobber for Norsk Tipping og vil være en uavhengig tredjepart i prosjektet.

Og hvis du er så heldig og vinner topp-premien, så er sannsynligheten for det utrolig liten. Det skal faktisk så mye til som 1:61 million sannsynlighet for at du klarer å vinne førstepremien. Andrepremien er bare 1:17 millioner sannsynlighet i forhold, men da får du også utbetalt litt mindre penger enn førstepremien.

Visste du at…

Visste du at bare internasjonale kan vinne 1 og andre premie, mens 3-6 plass er reservert kun for norske spillere i den aktuelle spilleomgangen. Og visste du at totalt 100 000 spillere vinner 3-6 premie hver eneste onsdag. Det betyr at du kan bli den neste vinneren av vikinglotto neste onsdag og kanskje du også er den heldige som går ut med millioner i lommen til neste helg!

Vi anbefaler å spille med vett. Har man spilleproblemer så ta kontakt med en profesjonell som kan hjelpe deg. Husk å aldri spille om penger man ikke har råd til å tape.