Lær å spille vri åtter

Det å spille kortspill er noe mange liker å kose seg med, og i Norge er det å spille kort noe som på mange måter ligger som en fundamental del av for eksempel hyttekulturen vår. Her er det ofte fokus på spill som kan spilles av alle, uansett alder, og er noe som kan være med på å skape kos og fellesskap som man ikke hadde oppnådd uten spillet. Et av de spillene selv de aller yngste kan være med på er vri åtter – som ofte er et av de første spillene man lærer når man er liten. I denne artikkelen skal vi se nærmere på dette spillet.

Når det kommer til vri åtter kan man ikke si annet enn at det er en klassiker. Dette er et spill som kan spilles med alt fra 2-6 spillere og man bruker alle kortene i stokken. Spillere av alle aldre kan være med på dette spillet, og selv om de aller minst kanskje skal spille på lag med en voksen, er det et utrolig enkelt spill å lære, og dette er noe av det som har gjort spillet til en klar favoritt hos mange.

Slik spiller du vri åtter

Vri åtter spilles rundt og rundt, og spilles som sagt med 2-6 spillere med hele stokken som en del av spillet, uansett hvor mange spillere man er. Det gjelder om å bli kvitt alle kortene man har på hånda. Slik spilles det:

  • Hver runde har man mulighet til å legge ned et kort. Hvis man ikke kan legge ned kort, kan du trekke et nytt og legge ned dette. Du kan gjøre dette inntil tre ganger før turen går videre.
  • Du må alltid legge på i samme farge/type kort som man spiller med.
  • Åtteren kan bytte type kort og gir deg makten til å bestemme.
  • Den som blir kvitt alle kortene sine først, vinner.